Vores første nyhedsbrev er i luften!

Velkommen til Egekærslunds nyhedsbrev. Fire gange om året udsender vi et nyhedsbrev med diverse tips og seneste nyt fra vores virksomhed. Du kan læse om alt fra drift, udviklingsprojekter, nye samarbejder og til højaktuelle temaer som grøn omstilling og bæredygtighed.


Egekærslund har fået ny hjemmeside

Vores hjemmeside er vores vigtigste digitale ansigt udadtil, men vi har aldrig været så gode til at fortælle omverdenen hvad vi kan, og hvad vi står for. Flere af vores kunder har sagt, at vi skal blive bedre til at prale, men det er rigtig svært.  

Med den nye hjemmeside har vi givet kunderne en stemme i forskellige citater, og medarbejderne har fået den centrale rolle, som de fortjener. Vi har lagt stor vægt på at gøre siden mere personlig, brugervenlighed og indbydende. Vi har også vendt op og ned på nogle ting. Vores ydelser indenfor Park & Sport var ikke tidligere særlig synlige på hjemmesiden, selvom det længe har udgjort en stor del af vores samlede opgaveportefølje. Med den nye hjemmeside har vi givet masser af plads til Park & Sport.
Landbruget er en stor del af vores DNA , og det skinner naturligvis stadig igennem på den nye side. Tag et kig på: https://egekaerslund.dk/


Egekærslund søger visionær driftsleder til eget landbrug   

Vi har gennem flere år løbet rigtig stærkt for at følge med opgavemængden - også for stærkt. Det gælder både vores medarbejdere og os selv. Vi har derfor valgt at ansætte en driftsleder til drift og udvikling af vores eget landbrug på 600 ha (planteavl). Det er en velovervejet beslutning, som har været undervejs længe.
Med denne rette person i spidsen for vores landbrugsteam, kan vi arbejde mere langsigtet med vores landbrugsdrift, ikke mindst i forhold til den grønne omstilling, som vi ser nogle spændende muligheder i. Samtidig vil det give os mere tid til at varetage den øgede mængde opgaver på maskinstationen.  

Ansøgningsfristen er den 20. december 2021.

Hvis du er interesseret i at læse mere om jobbet, kan du finde jobopslaget på vores hjemmeside: https://egekaerslund.dk/nyheder

For yderligere info kontakt Helle Lundsgaard, tlf. 66 15 02 33


Hegnsklipning - også om vinteren?

Hegnsklipning er for mange forbundet med sensommeren, og en presset periode mellem høst og såning af vinterafgrøder. Der er heldigvis flere forhold, der taler for at vente lidt med klipning af hegnene. Når frosten sætter ind og bladende er faldet af træerne, kan hegnsklipperne let slå læhegn, remisser og langs skovbryn, uden at ødelægge jordbunden og eventuelle vinterafgrøder. I det sene efterår/vinter er bladmassen lille, og med et monteret knuserhoved på hegnsklipperen bliver grenene kvast i småstykker, og man slipper helt for at fjerne afklip. Klipning og knusning klares i én arbejdsgang.

De tre mest udbredte typer af klippere er; hegnsklipning med rundsavklinge, slagleklipper og fingerklipper. Hvilken løsning der passer dig, afhænger af hvilken type beplantning der skal klippes, hvilken højde, hvor tykke grenene er, og hvor kraftig beplantningen er blevet.

Læs mere på:
https://egekaerslund.dk/skov-og-natur-0#skov03


Projektmidler til CO2-regnskab og grøn udviklingsstrategi   

Som den første maskinstation i Danmark er Egekærslund A/S udvalgt til at deltage i projektet GCO (Grøn Cirkulær Omstilling), og modtager 90.000 kr. til udvikling af bl.a. et CO2-regnskab og en grøn udviklingsstrategi.

Vi er utrolig spændte på forløbet, som for vores vedkommende startede 1. december 2021 og varer ca. 4 måneder. Vi er gået med i projektet, fordi vi ønsker at få en strategi og plan for hvordan vi reducerer virksomhedens energiforbrug. Både for virksomhedens egen bundlinje, og som et bidrag til Danmarks grønne omstilling.  

Hvad får vi ud af det?
I starten var vi lidt skeptiske. Ville det bare blive en rapport og en fin strategi der stod i reolen, eller kunne vi bruge det til noget konkret?
I dag er vi ikke i tvivl om, at en grøn/bæredygtig udviklingsstrategi bliver et vigtigt redskab for vores virksomheds mulighed for at fastholde mange af vores kunder og øge vores markedsandel. Vi oplever allerede nu, at nogle kunder efterspørger en mere bæredygtig opgaveløsning.

Vi håber at vi kan få flere af vores kollegaer i branchen til at se mulighederne fremfor begrænsningerne i den grønne omstilling. Med en grøn udviklingsstrategi er det blandt andet muligt at få tilskud til energibesparende investeringer.

Vi glæder os til at holde jer opdateret på projektforløbet her i nyhedsbrevet, og videregive vores erfaringer med at deltage. Hvis du/I overvejer at ansøge om projektdeltagelse, så kan vi varmt anbefale at kontakte jeres regionale erhvervshus, som er partner i projektet. Vi har fået en helt fantastisk rådgivning og hjælp i forbindelse med ansøgning og godkendelsesproceduren. Stor tak til Palle Mathiasen fra Erhvervshus Fyn!

Kort om GCO
GCO er et nationalt projekt som bredt, og på tværs af industrier, udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse. Projektet varer til udgangen af 2022, og der er løbende ansøgningsfrister.
Læs mere på: https://groenogcirkulaer.dk/